Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baarland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Baarland maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borsele.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2600 en €9600, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Borsele | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Baarland mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Baarland. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.000€3.250 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.000€3.650 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.500€4.950 – €10.8006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Baarland.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baarland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-baarland-4435

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Baarland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Baarland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het schema hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Baarland.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Baarland.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 bekende ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Baarland binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift + PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Baarland is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Baarland verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie