Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Heerenhoek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in s-Heerenhoek kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina treft u praktische specificaties inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borsele.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1750 tot zo’n €8800, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBorsele | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift s-Heerenhoek mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in s-Heerenhoek. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.550 – €2.2004 uur
1 bocht€4.850 – €9.100€3.350 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.750 – €11.200€4.400 – €8.0001 dag
Wenteltrap€8.150 – €13.900€4.500 – €10.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Heerenhoek.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Heerenhoek kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-s-heerenhoek-4453

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in s-Heerenhoek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borsele. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem laten installeren die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mail: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO s-Heerenhoek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in s-Heerenhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in s-Heerenhoek.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in s-Heerenhoek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum & Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in s-Heerenhoek is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in s-Heerenhoek hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie