Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heinkenszand

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Heinkenszand maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site vindt u uitgebreide tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Borsele.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot zo’n €8300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borsele | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Heinkenszand mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Heinkenszand. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.700 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.800€2.850 – €5.4004,5 uur
2 bochten€5.500 – €11.200€4.400 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.100€5.550 – €10.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heinkenszand.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heinkenszand is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heinkenszand-4451

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Heinkenszand voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borsele d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borsele. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Borsele (https://www.borsele.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stenevate 10
 • 4451 KB, Borsele
 • Website: www.borsele.nl
 • E-mailadres: zorgloket@borsele.nl
 • Telefoonnummer: 0113239100

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Heinkenszand subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert welk merk/model past bij uw woning en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Heinkenszand.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Heinkenszand.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere professionele traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf grote producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Heinkenszand al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Acorn + Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Heinkenszand is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heinkenszand hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie