Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Heer Hendrikskinderen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in s-Heer Hendrikskinderen maakt het mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site kunt u aan de slag met waardevolle details wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Goes.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoes | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift s-Heer Hendrikskinderen mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.650.
 • Opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in s-Heer Hendrikskinderen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.700 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €9.300€3.350 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.700 – €10.900€4.300 – €7.4006 uur
Spiltrap€7.500 – €12.000€4.700 – €10.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in s-Heer Hendrikskinderen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Heer Hendrikskinderen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-s-heer-hendrikskinderen-4472

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in s-Heer Hendrikskinderen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goes binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Goes. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Goes (https://www.goes.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een systeem aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruijterlaan 2
 • 4461 GE, Goes
 • Website: www.goes.nl
 • E-mail: stadskantoor@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO s-Heer Hendrikskinderen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in s-Heer Hendrikskinderen.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende grote leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in s-Heer Hendrikskinderen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum + Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in s-Heer Hendrikskinderen is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in s-Heer Hendrikskinderen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie