Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kortgene

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Kortgene maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2150 & €8200, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoord-Beveland | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Kortgene mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.600 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Kortgene. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.200 – €8.700€3.050 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.000€4.250 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.450 – €13.900€5.450 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kortgene.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Kortgene is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kortgene-4484

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Kortgene voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noord-Beveland. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mail: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Kortgene zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Kortgene.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Kortgene.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse populaire ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse professionele producenten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Betrouwbare installateurs van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Kortgene binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah of TipTop verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kortgene is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kortgene verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie