Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Colijnsplaat

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Colijnsplaat maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina leest u waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Noord-Beveland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2500 tot maar liefst €9500, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoord-Beveland | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Colijnsplaat juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Colijnsplaat. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.600 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.300 – €9.100€2.900 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.000€3.900 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.000€5.300 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Colijnsplaat.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Colijnsplaat is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-colijnsplaat-4486

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Colijnsplaat voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noord-Beveland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift selecteren die rijmt met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: M.A. de Ruiterlaan 2
 • 4461 GE, Noord-Beveland
 • Website: www.noord-beveland.nl
 • E-mail: wmo@goes.nl
 • Telefoonnummer: 0113249600

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Colijnsplaat subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden tonen en vertelt welk type lift past matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Colijnsplaat.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Colijnsplaat.

Professionele merken
In ons land zijn 5 geschikte fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten werken met een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Colijnsplaat binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Minivator en 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Colijnsplaat is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Colijnsplaat werkt met een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 115 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie