Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aardenburg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Aardenburg maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u praktische adviezen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Sluis.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 en €10000, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Sluis | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Aardenburg juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.650 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Aardenburg. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.900€2.500 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.200€4.100 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.800€4.950 – €9.1006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Aardenburg.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aardenburg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-aardenburg-4527

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Aardenburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sluis. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mail: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Aardenburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen laten zien en vertelt welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook actief zijn in Aardenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Aardenburg.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire traplift bouwers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende professionele traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Aardenburg al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift & 123 traplift hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Aardenburg is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Aardenburg werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie