Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Kruis

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Sint Kruis vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina bieden wij nuttige adviezen omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Sluis.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1800 & €8400, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Sluis | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Sint Kruis mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Sint Kruis. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.600€2.550 – €5.7001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.100€3.900 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €12.200€5.350 – €10.700Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Kruis.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Sint Kruis is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-sint-kruis-4528

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Sint Kruis voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sluis via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Sluis. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sluis (https://www.gemeentesluis.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift selecteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwstraat 2
 • 4501 BD, Sluis
 • Website: www.gemeentesluis.nl
 • E-mailadres: info@gemeentesluis.nl
 • Telefoonnummer: 0117457050

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Sint Kruis vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften laten zien en vertelt welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Sint Kruis.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Sint Kruis.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere bekende traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Sint Kruis binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn & 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sint Kruis is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Kruis verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie