Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sas van Gent

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Sas van Gent verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten variëren tussen €1700 tot zo’n €8100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTerneuzen | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Sas van Gent april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Sas van Gent. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.600 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.400€2.850 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.200€4.100 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.100€4.600 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sas van Gent.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sas van Gent is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sas-van-gent-4551

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sas van Gent voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Terneuzen. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mailadres: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Sas van Gent zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties demonstreren en geeft aan welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Sas van Gent.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Sas van Gent.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte merken met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele populaire fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Sas van Gent binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift of Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sas van Gent is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sas van Gent hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 100 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie