Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sluiskil

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Sluiskil maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige gegevens t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €1600 & €9700, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Terneuzen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Sluiskil april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sluiskil. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€3.250 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.500€3.650 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €12.400€5.300 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sluiskil.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Sluiskil is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sluiskil-4541

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sluiskil voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Terneuzen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift laten installeren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Sluiskil zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u meerdere liften laten zien en vertelt welk soort lift aansluit op uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Sluiskil.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Sluiskil.

Erkende merken
In ons land zijn diverse professionele ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers beloven een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal populaire traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Sluiskil al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator of Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sluiskil is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sluiskil communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie