Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Jansteen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Sint Jansteen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u bruikbare beschrijvingen t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2600 oplopend tot 9700, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHulst | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Sint Jansteen mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief installatie.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Sint Jansteen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €9.600€2.500 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.000€4.500 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.050 – €12.000€4.950 – €9.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Jansteen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sint Jansteen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-sint-jansteen-4564

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Sint Jansteen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.100.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hulst. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Sint Jansteen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u fabrikanten en dealers die ook leveren in Sint Jansteen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Sint Jansteen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 professionele fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Gerenommeerde montagepartners van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Sint Jansteen binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator of RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sint Jansteen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint Jansteen communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie