Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westdorpe

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Westdorpe maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bieden wij praktische specificaties ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €1950 en €8700, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTerneuzen | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Westdorpe juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Westdorpe. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€2.750 – €5.7001/2 dag
2 bochten€5.950 – €10.800€3.650 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.050 – €12.500€4.700 – €10.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Westdorpe.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westdorpe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-westdorpe-4554

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westdorpe voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Terneuzen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Westdorpe vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire systemen tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw situatie. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Westdorpe.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westdorpe.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele erkende merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Westdorpe in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift + 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westdorpe is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Westdorpe communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie