Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hulst

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Hulst verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Hieronder bieden wij waardevolle informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hulst.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 & €8700, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hulst | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Hulst juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050.
 • Extra opties als een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Hulst. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.600 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.900 – €9.400€3.100 – €5.100Dagdeel
2 bochten€5.500 – €10.900€3.950 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.300€4.850 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hulst.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hulst kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hulst-4561

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hulst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hulst. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type kiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Hulst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen laten zien en adviseert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Hulst.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hulst.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele goede traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Hulst in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift & RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hulst is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hulst werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie