Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Walsoorden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Walsoorden kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u uitgebreide specificaties betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en onderhoud. Uiteraard kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1500 & €8000, inclusief montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Hulst | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Walsoorden mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Walsoorden. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.900 – €8.500€3.000 – €5.900halve dag
2 bochten€6.000 – €11.600€3.750 – €8.0001 dag
Spiltrap€7.500 – €13.700€5.300 – €10.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Walsoorden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Walsoorden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-walsoorden-4588

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Walsoorden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hulst. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Walsoorden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal opties introduceren en informeert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Walsoorden.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Walsoorden.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf bekende traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum. Erkende verkopers van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Walsoorden al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Handicare en TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Walsoorden is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Walsoorden benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie