Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kloosterzande

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Kloosterzande kan u daarbij helpen! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u praktische specificaties t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2000 oplopend tot 10100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHulst | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Kloosterzande april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Kloosterzande. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.600 – €2.1504 uur
1 bocht€5.200 – €9.000€3.050 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €11.100€3.550 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.050 – €12.400€5.500 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kloosterzande.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kloosterzande is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kloosterzande-4587

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kloosterzande voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hulst. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem selecteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mailadres: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Kloosterzande zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende liften tonen en geeft aan welk model past bij uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Kloosterzande.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Kloosterzande.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere geschikte fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal professionele fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Extrema. Grote adviseurs van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Kloosterzande binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare & TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kloosterzande is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kloosterzande communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 120 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie