Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hengstdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Hengstdijk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bekijkt u handige specificaties t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2250 en €9700, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHulst | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Hengstdijk mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Hengstdijk. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€4.600 – €8.600€3.250 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.400 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.550 – €13.200€5.400 – €10.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hengstdijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hengstdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hengstdijk-4585

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hengstdijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hulst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn ontvangt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een stoellift kiezen die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Hengstdijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Hengstdijk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hengstdijk.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde wederverkopers van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Hengstdijk binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator & TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hengstdijk is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hengstdijk werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 110 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie