Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overslag

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Overslag verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze website bieden wij handige details ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Terneuzen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1950 oplopend tot 9500, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Terneuzen | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4575
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Overslag april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Overslag. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.700€3.150 – €6.300halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.800€4.300 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.050 – €13.500€5.450 – €10.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Overslag.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Overslag is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-overslag-4575

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Overslag voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terneuzen. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mailadres: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Overslag zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Overslag.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Overslag.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende populaire traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Overslag in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp & Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Overslag is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Overslag communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie