Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Clinge

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Clinge vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Hieronder bieden wij belangrijke informatie inzake trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hulst.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1550 oplopend tot 8500, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hulst | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Clinge april 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Clinge. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.750 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.500€2.800 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.500 – €10.900€4.100 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.300€4.700 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Clinge.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Clinge is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-clinge-4567

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Clinge voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hulst. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift uitkiezen die rijmt met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mailadres: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Clinge lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften demonstreren en informeert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Clinge.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met goede leveranciers van trapliften in Clinge.

Bekende merken
In ons land zijn vijf professionele traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse professionele leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Clinge binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift en Heymer hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 80.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Clinge is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Clinge communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie