Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kapellebrug

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Kapellebrug vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige specificaties aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2100 tot zo’n €9100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHulst | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Kapellebrug mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Kapellebrug. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.400€2.900 – €5.600halve dag
Twee bochten€6.550 – €11.800€4.050 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €14.200€5.000 – €10.0001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kapellebrug.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kapellebrug kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kapellebrug-4565

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kapellebrug voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hulst. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna krijgt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Kapellebrug bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen introduceren en adviseert u over welk model past bij uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Kapellebrug.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kapellebrug.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Kapellebrug binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum & 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kapellebrug is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kapellebrug werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie