Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuiddorpe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Zuiddorpe verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en moeiteloos de trap op en af. Op deze site treft u bruikbare adviezen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Terneuzen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1800 oplopend tot 9300, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Terneuzen | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Zuiddorpe april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Zuiddorpe. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.750 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.100€2.750 – €5.3001/2 dag
2 bochten€5.500 – €10.700€3.850 – €7.4006 uur
Wenteltrap€8.200 – €13.900€5.250 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuiddorpe.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Zuiddorpe is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zuiddorpe-4574

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zuiddorpe voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terneuzen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Terneuzen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 4531 GZ, Terneuzen
 • Website: www.terneuzen.nl
 • E-mail: gemeente@terneuzen.nl
 • Telefoonnummer: 140115

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Zuiddorpe bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen demonstreren en informeert u over welk type lift past past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Zuiddorpe.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zuiddorpe.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 professionele traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Zuiddorpe in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn en RecentLift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zuiddorpe is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuiddorpe benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 135 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie