Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw Namen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Nieuw Namen kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker leest u belangrijke gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Hulst.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2350 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hulst | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Nieuw Namen juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Nieuw Namen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€5.150 – €8.200€3.450 – €6.4005 uur
2 bochten€5.800 – €11.200€4.250 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.500€4.700 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw Namen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw Namen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-namen-4568

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuw Namen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hulst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Nieuw Namen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Nieuw Namen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nieuw Namen.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf goede producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Populaire montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Nieuw Namen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp of TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuw Namen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuw Namen communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie