Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Graauw

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Graauw vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u belangrijke adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2350 tot wel €9100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Hulst | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Graauw mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Graauw. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.600 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.200€2.950 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.000€4.350 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.700€5.250 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Graauw.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Graauw is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-graauw-4569

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Graauw voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hulst. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift uitzoeken die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mailadres: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Graauw subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire opties demonstreren en geeft aan welk merk/model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Graauw.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Graauw.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele bekende producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken werken met een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Graauw binnen een paar weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Otolift of Heymer beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Graauw is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Graauw werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie