Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vogelwaarde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Vogelwaarde maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Hulst.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHulst | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Vogelwaarde mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Vogelwaarde. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.200€2.900 – €6.3005 uur
Twee bochten€5.650 – €10.000€4.250 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.950 – €14.200€5.150 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vogelwaarde.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vogelwaarde kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste merken bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vogelwaarde-4581

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Vogelwaarde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hulst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mail: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Vogelwaarde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften demonstreren en adviseert u over welk soort lift voldoet aan de situatie en het budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Vogelwaarde.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Vogelwaarde.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere populaire ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf grote fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Vogelwaarde binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn of Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vogelwaarde is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vogelwaarde communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie