Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lamswaarde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Lamswaarde vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl vindt u handige informatie ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Hulst.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1800 tot zo’n €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHulst | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Lamswaarde juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lamswaarde. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.850 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.150 – €9.900€3.350 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €11.600€3.550 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €12.700€5.000 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lamswaarde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lamswaarde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lamswaarde-4586

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Lamswaarde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hulst binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hulst. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote Markt 24
 • 4561 EB, Hulst
 • Website: www.gemeentehulst.nl
 • E-mailadres: info@gemeentehulst.nl
 • Telefoonnummer: 140114

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Lamswaarde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties demonstreren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften monteren in Lamswaarde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lamswaarde.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende bekende traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Grote aanbieders van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Lamswaarde binnen een paar weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum & Strobbe hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lamswaarde is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lamswaarde werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie