Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ossendrecht

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Ossendrecht verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina treft u handige beschrijvingen t.a.v. trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en veiligheid. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Woensdrecht.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1850 oplopend tot 8700, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Woensdrecht | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Ossendrecht mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Ossendrecht. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€5.050 – €8.000€2.500 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.400€3.950 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.650 – €14.000€5.400 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ossendrecht.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ossendrecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ossendrecht-4641

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ossendrecht voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woensdrecht binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Woensdrecht. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Woensdrecht (https://www.woensdrecht.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kromstraat 4
 • 4631 KH, Woensdrecht
 • Website: www.woensdrecht.nl
 • E-mailadres: wmo@woensdrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0164611314

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Ossendrecht onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Ossendrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Ossendrecht.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende goede merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle levering en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende specialisten van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Ossendrecht in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator of Extrema hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ossendrecht is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ossendrecht hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie