Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogerheide

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hoogerheide maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site bekijkt u bruikbare details t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Woensdrecht.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2100 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Woensdrecht | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Hoogerheide april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Hoogerheide. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.750 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.600€2.700 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.000 – €10.800€3.600 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.400 – €13.000€5.000 – €9.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogerheide.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hoogerheide is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoogerheide-4631

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Hoogerheide voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woensdrecht via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Woensdrecht. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Woensdrecht (https://www.woensdrecht.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kromstraat 4
 • 4631 KH, Woensdrecht
 • Website: www.woensdrecht.nl
 • E-mail: wmo@woensdrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0164611314

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Hoogerheide subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en informeert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Hoogerheide.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Hoogerheide.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Erkende wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Hoogerheide binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp en Strobbe beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoogerheide is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hoogerheide hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie