Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woensdrecht

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Woensdrecht biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige tips over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Woensdrecht.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €1500 tot maar liefst €9400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWoensdrecht | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Woensdrecht april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Woensdrecht. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€4.650 – €8.100€3.500 – €5.600Dagdeel
2 bochten€6.400 – €10.700€3.700 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.500€4.900 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Woensdrecht.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Woensdrecht kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-woensdrecht-4634

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Woensdrecht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woensdrecht door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Woensdrecht. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Woensdrecht (https://www.woensdrecht.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een systeem uitzoeken dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kromstraat 4
 • 4631 KH, Woensdrecht
 • Website: www.woensdrecht.nl
 • E-mail: wmo@woensdrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0164611314

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Woensdrecht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende modellen tonen en adviseert welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Woensdrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Woensdrecht.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken beloven een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal populaire fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Extrema. Gerenommeerde specialisten van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Woensdrecht binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Handicare of TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Woensdrecht is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Woensdrecht verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie