Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Putte

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Putte kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u bruikbare adviezen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Woensdrecht.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2200 & €8000, incl. montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWoensdrecht | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Putte mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Putte. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€4.600 – €8.900€2.750 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.600€4.500 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.500 – €13.900€4.900 – €9.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Putte.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Putte kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-putte-4645

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Putte voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woensdrecht met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Woensdrecht. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Woensdrecht (https://www.woensdrecht.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift kopen die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kromstraat 4
 • 4631 KH, Woensdrecht
 • Website: www.woensdrecht.nl
 • E-mailadres: wmo@woensdrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0164611314

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Putte onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met uw situatie. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Putte.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Putte.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal goede traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal professionele leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Gerenommeerde montagepartners van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Putte binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator of Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Siena.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Putte is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Putte hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie