Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenbergen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Steenbergen maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder kunt u aan de slag met bruikbare details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Steenbergen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 oplopend tot 10000, inclusief montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSteenbergen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4651
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Steenbergen juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Steenbergen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.850 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.900€3.500 – €6.400halve dag
2 bochten€6.350 – €10.700€4.200 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €14.200€5.000 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Steenbergen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Steenbergen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-steenbergen-4651

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Steenbergen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenbergen door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenbergen. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenbergen (https://www.gemeente-steenbergen.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift kiezen die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Fabrieksdijk 6
 • 4651 BR, Steenbergen
 • Website: www.gemeente-steenbergen.nl
 • E-mail: info@vraagwijzersteenbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0167541131

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Steenbergen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en informeert welk type lift past in lijn is met uw woning en budget. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Steenbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Steenbergen.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse bekende fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal grote ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Steenbergen binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare en 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Steenbergen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Steenbergen verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 115 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie