Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Vossemeer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nieuw-Vossemeer maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning de trap op en af. In het volgende overzicht leest u belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Steenbergen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €1750 oplopend tot 10000, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Steenbergen | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Nieuw-Vossemeer juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Nieuw-Vossemeer. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€4.500 – €8.100€2.550 – €6.9005 uur
2 bochten€6.250 – €10.600€4.100 – €7.800Hele dag
Wenteltrap€8.450 – €12.000€5.000 – €9.3005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Vossemeer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Vossemeer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-vossemeer-4681

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuw-Vossemeer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenbergen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenbergen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Steenbergen (https://www.gemeente-steenbergen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Fabrieksdijk 6
 • 4651 BR, Steenbergen
 • Website: www.gemeente-steenbergen.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzersteenbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0167541131

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Nieuw-Vossemeer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Nieuw-Vossemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nieuw-Vossemeer.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Nieuw-Vossemeer al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator of Extrema hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuw-Vossemeer is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuw-Vossemeer benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie