Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dinteloord

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Dinteloord biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert treft u uitgebreide adviezen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Steenbergen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 tot maar liefst €9100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSteenbergen | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Dinteloord juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Dinteloord. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.300 – €9.200€3.000 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€6.100 – €10.100€4.050 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.100€5.300 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Dinteloord.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dinteloord is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dinteloord-4671

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Dinteloord voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenbergen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Steenbergen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenbergen (https://www.gemeente-steenbergen.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een type laten installeren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Fabrieksdijk 6
 • 4651 BR, Steenbergen
 • Website: www.gemeente-steenbergen.nl
 • E-mailadres: info@vraagwijzersteenbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0167541131

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Dinteloord bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden introduceren en adviseert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook leveren in Dinteloord.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Dinteloord.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf bekende fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Dinteloord binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa of TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Dinteloord is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dinteloord communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie