Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lepelstraat

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Lepelstraat vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website bieden wij bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bergen op Zoom.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2000 & €8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Bergen op Zoom | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
WMO Beslissingstermijn8-27 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Lepelstraat april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Lepelstraat. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.900 – €8.900€3.350 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €11.100€4.100 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.100€5.000 – €10.7006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lepelstraat.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lepelstraat is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lepelstraat-4664

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lepelstraat voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief montage. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen op Zoom binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bergen op Zoom. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen op Zoom (https://www.bergenopzoom.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-27 weken. Hierna ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten installeren die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Louis Porquinlaan 1
 • 4611 AM, Bergen op Zoom
 • Website: www.bergenopzoom.nl
 • E-mailadres: backofficewmo@bergenopzoom.nl
 • Telefoonnummer: 140164

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Lepelstraat subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen introduceren en geeft aan welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Lepelstraat.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lepelstraat.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere bekende fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Lepelstraat binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift en 123 traplift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lepelstraat is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lepelstraat communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie