Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kruisland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Kruisland verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker treft u praktische informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Steenbergen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1900 tot wel €9300, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenbergen | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Kruisland juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.500 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Kruisland. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.850 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.200€2.750 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €11.900€3.600 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.900€5.250 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kruisland.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kruisland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kruisland-4756

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Kruisland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenbergen via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Steenbergen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenbergen (https://www.gemeente-steenbergen.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model laten monteren dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Fabrieksdijk 6
 • 4651 BR, Steenbergen
 • Website: www.gemeente-steenbergen.nl
 • E-mail: info@vraagwijzersteenbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0167541131

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Kruisland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Kruisland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Kruisland.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse bekende traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Grote installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Kruisland in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare of Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kruisland is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kruisland benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie