Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stampersgat

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Stampersgat maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert treft u handige gegevens wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Halderberge.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1550 oplopend tot 8700, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHalderberge | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Stampersgat juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.550 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Stampersgat. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.600 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €9.900€3.050 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.600€3.700 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.800€4.800 – €9.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stampersgat.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Stampersgat is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-stampersgat-4754

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Stampersgat voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Halderberge. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mailadres: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Stampersgat vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en vertelt welk type lift past rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook werkzaam zijn in Stampersgat.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Stampersgat.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf erkende merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal professionele traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Stampersgat binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Otolift en PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Stampersgat is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Stampersgat verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie