Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zegge

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Zegge vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige informatie ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Rucphen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1700 tot wel €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteRucphen | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Zegge april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Zegge. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.250 – €8.200€3.350 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.500€3.800 – €7.500Eén dag
Draaiende trap€8.150 – €13.200€4.950 – €9.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zegge.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zegge is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zegge-4735

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zegge voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rucphen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Rucphen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Rucphen (https://www.rucphen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Binnentuin 1
 • 4715 RW, Rucphen
 • Website: www.rucphen.nl
 • E-mail: zorgloket@rucphen.nl
 • Telefoonnummer: 0165349990

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zegge bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal modellen introduceren en vertelt welk model past bij uw wensen en budget. De meeste verkooppunten verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Zegge.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Zegge.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende populaire producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Erkende wederverkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Zegge in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Stannah & TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zegge is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zegge communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie