Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nispen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Nispen verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u praktische details t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en onderhoud. Tevens kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Roosendaal.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 tot zo’n €9500, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRoosendaal | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Nispen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Nispen. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.550 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.200€2.550 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.000€4.400 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.100 – €13.200€4.600 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nispen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nispen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nispen-4725

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Nispen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Roosendaal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mail: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Nispen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende opties introduceren en adviseert welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook leveren in Nispen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Nispen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse goede traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Bekende montagepartners van merken als deze zijn TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Nispen al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah of Smienk verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nispen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nispen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie