Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sprundel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Sprundel vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website vindt u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, technische details, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Rucphen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1800 & €8800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteRucphen | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Sprundel juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Sprundel. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.650 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.800€2.500 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.600€4.350 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.000€5.100 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sprundel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Sprundel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sprundel-4714

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sprundel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rucphen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Rucphen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rucphen (https://www.rucphen.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model laten monteren die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Binnentuin 1
 • 4715 RW, Rucphen
 • Website: www.rucphen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@rucphen.nl
 • Telefoonnummer: 0165349990

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Sprundel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften tonen en informeert welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Sprundel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Sprundel.

Goede merken
In ons land zijn 5 populaire ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse grote merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Sprundel binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa of TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sprundel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sprundel hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie