Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift St. Willebrord

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in St. Willebrord kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u handige specificaties betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, technische details, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Rucphen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1900 en €10000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Rucphen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift St. Willebrord april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in St. Willebrord. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.300€3.050 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€3.850 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€7.750 – €13.400€5.100 – €10.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in St. Willebrord.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in St. Willebrord is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Ook helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-st-willebrord-4711

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in St. Willebrord voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rucphen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Rucphen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Rucphen (https://www.rucphen.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Binnentuin 1
 • 4715 RW, Rucphen
 • Website: www.rucphen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@rucphen.nl
 • Telefoonnummer: 0165349990

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO St. Willebrord subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden tonen en informeert u over welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in St. Willebrord.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in St. Willebrord.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal erkende ontwikkelaars actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende populaire ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in St. Willebrord al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp + TipTop verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in St. Willebrord is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in St. Willebrord hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie