Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scherpenisse

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Scherpenisse vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle details betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Tholen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1550 oplopend tot 8800, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTholen | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Scherpenisse mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.250 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Scherpenisse. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.100€3.500 – €6.300halve dag
2 bochten€6.350 – €11.400€3.650 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.650 – €13.200€5.450 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Scherpenisse.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Scherpenisse is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-scherpenisse-4694

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Scherpenisse voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tholen. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type laten plaatsen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mail: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Scherpenisse bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties tonen en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook actief zijn in Scherpenisse.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Scherpenisse.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele professionele merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf erkende merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende dealers van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Scherpenisse binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift + 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Scherpenisse is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Scherpenisse verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie