Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Poortvliet

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Poortvliet maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel de trap op en af. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke specificaties inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO en veiligheid. Tevens kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Tholen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1750 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tholen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Poortvliet april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Poortvliet. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.550 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.900€2.500 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.300 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.600 – €12.900€5.400 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Poortvliet.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Poortvliet kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-poortvliet-4693

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Poortvliet voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tholen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-melding doen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mailadres: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Poortvliet onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere modellen introduceren en vertelt welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Poortvliet.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Poortvliet.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Poortvliet binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift & PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Poortvliet is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Poortvliet benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie