Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stavenisse

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Stavenisse maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via deze pagina treft u nuttige details inzake trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Tholen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2150 & €8700, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tholen | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Stavenisse mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of meer.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Stavenisse. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.800€3.000 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.650 – €11.900€3.950 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.300 – €12.000€4.750 – €9.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Stavenisse.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stavenisse kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-stavenisse-4696

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Stavenisse voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief montage. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tholen. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift kopen die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mail: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Stavenisse zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook leveren in Stavenisse.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Stavenisse.

Bekende merken
In uw omgeving zijn diverse goede producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Stavenisse in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift of Extrema verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stavenisse is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Stavenisse communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie