Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud-Vossemeer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Oud-Vossemeer biedt uitkomst! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u veilig en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina bekijkt u praktische tips omtrent trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe de producten werken, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Tevens kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Tholen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2100 & €8800, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTholen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Oud-Vossemeer mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Oud-Vossemeer. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.800€2.650 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.600€3.600 – €7.6006 uur
Draaiende trap€8.200 – €14.200€5.300 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud-Vossemeer.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud-Vossemeer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oud-vossemeer-4698

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Oud-Vossemeer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tholen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Tholen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hof van Tholen 2
 • 4691 DZ, Tholen
 • Website: www.tholen.nl
 • E-mail: wmovoorzieningen@tholen.nl
 • Telefoonnummer: 0166668200

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Oud-Vossemeer zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en adviseert welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Oud-Vossemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Oud-Vossemeer.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Oud-Vossemeer binnen een paar weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Acorn & Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oud-Vossemeer is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oud-Vossemeer werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie