Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rucphen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Rucphen verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina leest u praktische tips over trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Rucphen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2300 tot maar liefst €10100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRucphen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Rucphen juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of meer.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Rucphen. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.600 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.200€2.850 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €11.600€3.600 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.450 – €13.700€5.550 – €10.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rucphen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rucphen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-rucphen-4715

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rucphen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rucphen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Rucphen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rucphen (https://www.rucphen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Binnentuin 1
 • 4715 RW, Rucphen
 • Website: www.rucphen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@rucphen.nl
 • Telefoonnummer: 0165349990

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Rucphen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Rucphen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Rucphen.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Rucphen binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift en Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rucphen is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rucphen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie