Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerle

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Heerle maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht leest u handige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Roosendaal.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2000 en €10000, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Roosendaal | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4726
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Heerle juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Heerle. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.850 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.900€3.250 – €6.700halve dag
2 bochten€6.550 – €10.400€4.500 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €13.300€4.850 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heerle.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heerle is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heerle-4726

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Heerle voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Roosendaal. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een stoellift uitzoeken die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mailadres: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Heerle lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Heerle.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heerle.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars garanderen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Grote aanbieders van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Heerle binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals ThyssenKrupp & RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heerle is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heerle hanteert een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie