Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wouwse Plantage

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Wouwse Plantage verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u handige adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Roosendaal.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 tot maar liefst €8800, incl. montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Roosendaal | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Wouwse Plantage mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Wouwse Plantage. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.250 – €8.600€2.850 – €6.100halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.400€3.950 – €7.0006 uur
Spiltrap€7.950 – €14.100€5.200 – €10.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wouwse Plantage.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Wouwse Plantage is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel merken bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wouwse-plantage-4725

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wouwse Plantage voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roosendaal via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Roosendaal. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Roosendaal (https://www.roosendaal.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem laten installeren die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadserf 1
 • 4701 NK, Roosendaal
 • Website: www.roosendaal.nl
 • E-mail: info@hetpunt.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Wouwse Plantage lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte opties laten zien en vertelt welk type lift past rijmt met uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Wouwse Plantage.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wouwse Plantage.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal goede traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Populaire installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Wouwse Plantage binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum of Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wouwse Plantage is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wouwse Plantage verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG – 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie