Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Halderberge

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Halderberge biedt uitkomst! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u handige tips over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Halderberge.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2200 tot zo’n €8200, incl. montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHalderberge | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Halderberge juli 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Halderberge. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.700 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.200€3.200 – €5.7001/2 dag
2 bochten€6.400 – €11.700€3.550 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.250 – €14.100€4.700 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Halderberge.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Halderberge kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-halderberge-4731

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Halderberge voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief montage. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Halderberge via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Halderberge. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Halderberge (https://www.halderberge.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Parklaan 15
 • 4731 GJ, Halderberge
 • Website: www.halderberge.nl
 • E-mail: gemeente@halderberge.nl
 • Telefoonnummer: 140165

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Halderberge zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Halderberge.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Halderberge.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf goede traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken bieden een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal populaire traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Halderberge al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa en RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Halderberge is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Halderberge hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie