Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zevenbergen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Zevenbergen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met nuttige informatie betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2600 tot zo’n €9700, incl. montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Moerdijk | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4761
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Zevenbergen mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.450 of meer.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Zevenbergen. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.800 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.000€2.550 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.200€4.050 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.700 – €13.900€4.750 – €9.100Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Zevenbergen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Zevenbergen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zevenbergen-4761

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zevenbergen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Moerdijk. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Zevenbergen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen tonen en informeert u over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Zevenbergen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Zevenbergen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende geschikte fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Grote dealers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Zevenbergen binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Platinum en TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zevenbergen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zevenbergen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie