Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langeweg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Langeweg verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u waardevolle tips betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO en veiligheid. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1500 tot zo’n €8500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Moerdijk | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4772
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Langeweg juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Langeweg. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.600 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.100€3.500 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.300€4.200 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€7.800 – €13.600€5.300 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Langeweg.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Langeweg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-langeweg-4772

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Langeweg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Moerdijk. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een model laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Langeweg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Langeweg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Langeweg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf erkende merken We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Langeweg binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah & Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Langeweg is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Langeweg communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie