Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Willemstad

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Willemstad verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bieden wij bruikbare gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Moerdijk.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1950 tot wel €9600, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Moerdijk | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4797
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Willemstad juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Willemstad. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.200€2.900 – €5.1004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.500€3.900 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.700€4.900 – €10.9006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Willemstad.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Willemstad kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-willemstad-4797

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Willemstad voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Moerdijk binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Moerdijk. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model laten monteren die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor van Kessellaan 15
 • 4761 BJ, Moerdijk
 • Website: www.moerdijk.nl
 • E-mail: wmo-loket@moerdijk.nl
 • Telefoonnummer: 140168

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Willemstad subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte liften tonen en vertelt welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Willemstad.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Willemstad.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal professionele fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Willemstad binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator + Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Willemstad is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Willemstad communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie