Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hooge Zwaluwe

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Hooge Zwaluwe biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Drimmelen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot maar liefst €8500, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDrimmelen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Hooge Zwaluwe april 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.400 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Hooge Zwaluwe. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€3.050 – €5.900halve dag
2 bochten€6.150 – €10.300€4.150 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.600€5.350 – €10.6005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hooge Zwaluwe.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hooge Zwaluwe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hooge-zwaluwe-4927

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Hooge Zwaluwe voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drimmelen met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Drimmelen. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Drimmelen (https://www.drimmelen.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift uitzoeken dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Park 1
 • 4921 BV, Drimmelen
 • Website: www.drimmelen.nl
 • E-mail: gemeente@drimmelen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Hooge Zwaluwe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Hooge Zwaluwe.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hooge Zwaluwe.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele grote ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Hooge Zwaluwe binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah + Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hooge Zwaluwe is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hooge Zwaluwe hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie